FOTO | Ziua Interacțiunii Om-Animal

Din oraş

Facultatea de Medicină Veterinară a organizat pe data de 1 iunie  ,,Ziua Interacțiunii Om-Animal’’, eveniment adresat comunității, care promovează deținerea responsabilă a animalelor de companie și interacțiunea om-animal. Evenimentul a fost  pe bază de voluntariat și cu intrare liberă, promovând comunicarea între instituții și ONG-uri cu preocupări comune.

La eveniment au fost prezenți numeroși copii , însoțiți de părinții acestora,  care s-au bucurat  de multitudinea activităților captivante organizate de studenți  și voluntari.
Participanții au avut voie să-și aducă animalele de companie la eveniment ( câini, pisici) doar dacă acestea aveau  vaccinările la zi și nu prezentau comportament agresiv, ideea de interacțiune între om și animal i-a făcut pe oameni să vină în număr cât mai mare.
Vizitatorii au fost încântați de o demonstrație  ce cuprindea exerciții de terapie asistată de cai pentru persoanele cu dezabilitati,activitatea a fost  organizată  de ,,Asociația Recuperare și Agrement prin Călărie Leorinț.
Asociația ,, Descoperă Natura’’ a organizat sesiuni de călărit terapeutic pentru copii, răspunsul celor mici care au fost prezenți la eveniment fiind unul plin de entuziasm.
Studenții la Medicină Veterinară au făcut un tur în cadrul facultății unde au informat vizitatorii în legătură cu diferitele specii de animale.
Atât cei mici cât și adulții au fost încântați  de expoziția de repetile, fiind supravegheați de către voluntari, aceștia au putut face poze și atinge animalele.

– Denisia Berdar

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts