FOTO | Dacii, romanii și sarmații au poposit la Râșnov

Cultură

Cetatea Medievală Râșnov a fost gazdă Festivalului Dacic Comidava care a avut loc în perioada 25-26 august în curtea Cetății din oraș.

Festivalul a fost și este unul de reconstituire istorică prin care publicul putea afla mai multe despre viața dacilor, romanilor și sarmaților și cum trăiau aceștia.

În cadrul evenimentului, s-au reconstituit demonstrații militare, au avut loc ateliere interactive cu publicul, dar și un ritual pe care poporul îl făcea cu secole în urmă, un ritual de purificare.

Cei care s-au ocupat de reconstituirea evenimentelor sunt cei din asociația Terra Dacica Aeterna, înființată la Cluj-Napoca în anul 2007. Asociația clujeană este prima asociație din România prin care se încearcă „retrăirea”, la propriu, a istoriei secolelor I și II î.Hr. Acest lucru este realizat de către membrii organizației prin confecționarea de îmbrăcăminte, arme, unelte sau locuințe.

Intrarea în cadrul festivalului a fost liberă, iar cei care au luat parte la festival s-au declarat impresionați de eveniment și spun că este un mod fain de a învăța istoria, mai ales pentru cei mici.

„Suntem în concediu și am venit pentru prima la Râșnov. E fantastic ce se întâmplă aici și cum toate, parcă, te duc undeva în trecut”, a declarat un vizitator.

„Am fost mereu pasionat de istorie și îmi place să văd că există interes vis-a-vis de aceasta. În plus, e un mod tare fain să îți înveți copilul despre daci, romani și sarmați. E diferit de ceea ce vede la școală”.

Festivalul Dacic Comidava s-a aflat, anul aceasta, la cea de-a treia ediție.

– Text & fotografii de Cristina-Ioana Năstasă

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts