FOTO | CSU Sibiu câștigă în premieră Cupa României

Sport

Liderul LNBM la sfârșitul sezonului regulat, CSU Sibiu, și-a adjudecat în premieră Cupa României la baschet, după finala contra echipei CSM Oradea, câștigată cu 88-78 (26-21, 21-24, 21-18, 20-15).

Formația de sub Cibin a început cu un prim cinci format din Lucas Tohătan-Kevin Hardy-Monyea Pratt-Isaiah Philmore-Randall Falker, orădenii replicând cu Giordan Watson-Kris Richard-Bobe Nicolescu-Arturas Valeika-Dragan Zekovic.

Meciul a fost echilibrat de la început, cum era de așteptat, Oradea fiind cea care s-a distanțat prima dată la mai mult de trei puncte, 11-7, după o triplă reușită de Zekovic. Pe finalul sfertului inaugural Sibiul a preluat conducerea, reușind să termine parțialul cu 26-21, Cooper adăugând două puncte după un lay-up.

Campionii României au avut o izbucnire în startul sfertului al doilea, cu un „run” de 8-0, moment în care Dan Fleșeriu a cerut time-out. Din acel moment, cele două echipe au condus pe rând jocul, Sibiul fiind cea cu avansul pe tabelă la pauza mare, 47-45.

Revenirea de la cabine a consemnat și cea mai mare diferență de până atunci, 56-49, după o aruncare liberă transformată de Cooper, diferență care s-a repetat câteva minute mai târziu, la 65-58, după ce și Tamulis a trecut la „linia de pedeapsă”. Chiar și așa, Oradea a reușit mereu să revină și a terminat al treilea sfert cu doar cinci puncte de recuperat.

Ultimul sfert a decis câștigătoarea, 77-77 fiind scorul de la care orădenilor nu le-a mai ieșit aproape nimic. Sibiul a reușit un run de 11-1 în ultimele patru minute ale finale și a pus mâna în premieră pe trofeu. De cealaltă parte, “Leii Roșii” pierd a patra finală, după cele din 2014, 2017 și 2018.

Monyea Pratt a fost desemnat MVP-ul finalei, după 13 puncte și 10 recuperări reușite. Cel mai bun marcator al Sibiul a fost însă Justas Tamulis, „shooter-ul” trecându-și în cont 20 de puncte și un procentaj de 50% de la distanță, urmat de Kevin Hardy cu 17 puncte și 6 pase decisive. Din tabăra învinșilor cel mai bun a fost din nou Kris Richard, cu 20 de puncte, urmat de Dragan Zekovic cu 16 puncte și 3/3 de la distanță și Marc Carter cu 12 puncte.

– Material realizat de Krisztian Bucsi și Alexandru Nistor

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts