FOTO | A doua ediție a Târgului Produs de România la Cluj-Napoca

Cultură Din oraş

Târgul Produs de România este cel mai mare festival de tradiții și folclor, în cadrul căruia sunt expuse produse tradiționale și meșteșugărești.

A doua ediție a târgului unește circa 130 de expozanți din întreaga țară pe platoul Sălii Sporturilor ,,Horia Demian”.  În cadrul acestui eveniment sunt prezenți mici fermieri din toate zonele etnofolclorice ale României, care aduc clujenilor  brânzeturi, preparate din carne gătite după rețete tradiționale, precum cârnați, șuncă, sau alte delicatese tradiționale. Totodată, vizitatorii vor putea gusta și achiziționa dulcețuri, sucuri și siropuri naturale, pâine, prăjituri sau ciocolată de casă, precum și legume și fructe de sezon.

Pe lângă toate aceste delicatese articolele tradiționale au atras atenția multor vizitatori. O parte din standuri au fost dedicate costumelor populare și accesororilor specifice anumitor zone, podoabelor lucrate de mână și obiectelor sculptate în lemn, ceramică sau sticlă.

Atmosfera și voia bună a fost înreținută de artiștii populari, precum: Petrică Mureșean, Angela Rusu, Zina Doboș, dar și de către ansamblurile folclorice pe scena târgului Produs de România.

Pentru a atrage și generația tânără, evenimentul a dedicat o zonă a târgului unui parc de distracții.

Târgul Produse de România vă așteaptă și mâine, 23 iunie, să petreceți în stil românesc, cu mâncare tradițională, muzică populară și voie bună.

– Material realizat de Andreea Dragomir

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts