Fonduri elveţiene pentru îmbunatăţirea mediului înconjurător

Din oraş Mediu

Primarul Radu Moisin a semnat ieri, la Bucureşti, acordul privind asistenţa financiară acordată municipalităţii în proiectul cu finanţare nerambursabilă de la Guvernul elveţian, “Îmbunatăţirea mediului înconjurător”.

 Cluj-Napoca va putea accesa o parte din cele circa 37 de milioane de franci elveţieni disponibili în proiect, alături de municipiile Arad, Suceava şi Braşov. Semnarea acordului vizează obligaţiile beneficiarilor în derularea asistenţei oferite prin intermediu facilităţii de pregătire a proiectului, urmând ca, după finalizarea procedurilor de achiziţii pentru selectarea unui consultant, să se realizeze planul de acţiune pentru energia durabilă.

Candidatura primăriei Cluj-Napoca  pentru accesarea de fonduri nerambursabile prin Programul de cooperare româno-elveţian, aria tematică „Îmbunătăţirea mediului înconjurător” a fost depusă în luna septembrie 2011.

Finanţările accesibile prin acest program vor fi direcţionate către investiţii în reabilitarea termică a unor clădiri din patrimoniul municipiului, în principal şcoli şi grădiniţe, pentru instalarea unor panouri solare pentru centralele termice ale RAT şi pentru achiziţionarea de mijloace de transport ecologice, Suma nerambursabilă care poate fi atrasă este de maxim 85% din valoarea totală eligibilă a unui proiect.

„Sper ca municipiul Cluj-Napoca să atragă prin proiectele propuse cea mai mare cotă din finanţarea la dispoziţia celor patru municipii, care ne poate asigura un ritm mai rapid de implementare a investiţiilor necesare, având în vedere  că am atins plafonul maxim disponibil prin Programul Operaţional Regional” a declarat primarul Radu Moisin, potrivit Biroului Mass-media.

_______________

Mihaela Claudia Girigan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts