Flash mob pentru salvarea câinilor comunitari

Din oraş UBB Radio

De Mărţişor, peste 100 de clujeni au ieşit în stradă în cadrul unui flash mob pentru a contesta decizia eutanasierii câinilor fără stăpâni. a susţine Acţiunea s-a desfăşurat în Piaţa Unirii, unde clujenii implicaţi au propus şi susţinut sterilizarea şi returnarea câinilor comunitari ca unică soluţie.

“Eutanasia, încarcerarea sau legea “optională” vor avea acelaşi impact: sute de mii de câini omorâţi şi alte sute de mii de câini în stradă, continuu, la nesfârşit.” a declarat Carmen Arsene, vice-preşedinte al Federaţiei Naţionale pentru Protecţia Animalelor (FNPA).

Întreaga acţiune a durat 5 minute, timp în care participanţii au păstrat câteva momente de reculegere împotriva intenţiei de a se adopta eutanasia sau încarcerarea câinilor comunitari. De asemenea, în decursul acestor minute, participanţii şi-au expus propriile mesaje şi opinii referitoare la această problemă.

În prezent, români din toată ţara adoptă şi sprijină ideea de sterilizare şi returnare a câinilor comunitari. Problema a fost ridicată în urma dezbaterii ce a avut loc astăzi în Parlament pentru adoptarea proiectului de lege ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân.

Evenimentul de astăzi din Cluj-Napoca a fost organizat la iniţiativa FNPA şi cu sprijinul Arca lui Noe Cluj şi NUCA.

__________

Andrada Lăutaru

Foto: FNPA

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts