VEZI Lista filmelor premiate la Gala Premiilor GOPO 2011 (foto)

Cultură Eveniment

Premile GOPO 2011 desemnează în această seară cele mai bune producții cinematografice și pe cei mai apreciați actori români ai momentului. De la ora 19, cinefilii români sunt invitați să urmărească în direct pe ProCinema gala de premiere unde au fost înscrise nu mai puțin de 56 de producții autohtone.

Juriul care a desemnat filmele (12 lungmetraje, 6 filme de scurt metraj şi 5 documentare) ce se vor lupta pentru cucerirea statuetelor Gopo, reunește oameni din industria filmului precum: Dan Alexandru, Horea Murgu, Florin Barbu, Florentina Ciuverca,Tudor Caranfil, Mihai Chirilov, Florin Iepan, actrița Medeea Marinescu, Angelo Mitchievici, regizorul Sinisa Dragin și Alexandra Olivotto. Aceștia au selectat filmele intrate în competiția ediția aceasta.

Câștigătorii vor fi desemnați în urma voturilor exprimate de peste 400 de profesionişti activi din toate domeniile industriei de film româneşti.

Vezi aici filmele si categoriile nominalizate în acest an: http://premiilegopo.ro/nominalizari/2011

Premiile Gopo reprezintă un eveniment anual organizat de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc (APFR), cu sprijinul Babel Communications şi al Centrului Naţional al Cinematografiei.
_________

Update 27: Gala de premiere a filmelor româneşti, Gopo 2011 a luat sfârşit.

Update 26: Premiul pentru cel mai bun film de lung metraj este câştigat de pelicula “Eu când vreau să fluier, fluier!”.Marele premiu al ediţiei din acest an este înmânat de către Corneliu Porumboiu.

Update 25: Mihai Constantin înmânează premiul Gopo pentru întreaga carieră unului dintre cei mai apreciaţi actori români din Generaţia de Aur, Ion Besoiu. Actorul este răsplătit pentru cariera desfăşurată pe parcursul a 50 de ani. “Sunt bucuros că am primit acest premiu tocmai în luna în care am împlinit 40 de ani de când am împlinit 40 de ani”, mărturiseşte actorul.

Update 25: Premiul Gopo pentru cel mai bun actor în rol principal ajunge la actorul Victor Rebenciuc, pentru rolul din pelicula Medalia de onoare.

Update 24: Florin Şerban primeşte premiul pentru Cea mai bună regie, pentru realizarea filmului Eu când vreau să fluier, fluier. ,,Aş vrea să dedic acest premiu mamei mele, tatălui meu, Simonei şi lui Tudor”, a declarat regizorul.

Update 23: Victor Rebenciuc înmânează Mirelei Oprişor premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal pentru rolul din filmul Marţi după Crăciun.

Update 22: Premiul pentru cea mai bună scenografie este câştigat de Cristian Niculescu pentru filmul Caravana cinematografică.

Update 21: Tudor Giurgiu, preşedintele TIFF înmânează premiul pentru susţinerea filmului românesc, Institutului Cultural Român.

Update 20: Tudor Chirilă înmânează premiul pentru cea mai bună muzică originală lui Vasile Şirli pentru coloana sonoră din filmul Caravana cinematografică. Acesta este primul premiu din carieră pentru Vasile Şirli.

Update 19: Premiul pentru cele mai bune costume este acordat de către Andreea Esca, Vioricăi Petrovici pentru filmul Caravana cinematografică.

Update 18: Premiul pentru cea mai bună imagine i se acordă lui Liviu Mărghidan pentru pelicula Potretul luptătorului la tinereţe.

Update 17: Olimpia Melinte şi Alexandru Papadopol înmânează premiul pentru cel mai bun film de debut peliculei  “Eu când vreau să fluier, fluier!”, în regia lui Florin Şerban.

Update 16: Maria Dinulescu şi Vlad Zamfirescu prezintă premiul ” Tânără speranţă”, acordat lui George Piştereanu pentru rolul Silviu, din filmul “Eu când vreau să fluier, fluier!”.

Update 15: Horia Murgu înmânează în această seară premiul pentru întreaga activitate inginerului de sunet Anuşavan Salamanian.

Update 14:Premiul pentru cel mai bun scenariu este înmânat lui Tudor Voican pentru scenariul filmului Medalia de onoare.

Update 13: Cel mai bun actor într-un rol scundar este desemnat Bogdan Dumitrache pentru rolul din filmul Portretul luptătorului la tinereţe. “Am să dau la teatru pentru asta!”, glumeşte actorul.

Update 12: Cea mai bună actriţă în rol secundar este desemnată actriţa Clara Vodă pentru rolul din filmul Eu când vreau să fluier, fluier. ,,Îl cam meritam”, a declarat ironic actriţa. Premiul este înmânat de către Bogdan Dumitrache şi Andreea Bibiri.

Update 11: Premiul pentru cel mai bun film documentar este înmânat de către Dragoş Bucurenci. Câştigătoriul premiului este filmul Autobiografia lui Nicolae Ceauşescu în regia Andrei Ujică.

Update 10: Adi Pan şi Crisina Ceopraga acordă premiul pentru cel mai bun machiaj şi cea mai bună coafură Danei Roşeanu, pentru  filmul Caravana  cinematografică.

Update 9: Crisitian Niculescu ofera in aceasta seara premiul special regizorului  Zoltan Szabo.

Update 8: Revenim pe secena cu premiul special oferit de Mtv pentru cel mai bun sarut din filmul romanesc. Acest premiu inedit este oferit de Dj Oana.  Eva, povestea unui secol este filmul care a impresionat prin scena cu sarutul dintre protagonisti. Intrucat actorii nu sunt prezenti  in sala, producatorul a ridicat premiul.

Update 7: Prima pauza de cateva minute pana la inmanarea celorlaltor premii Gopo

Update 6: Cel mai bun film european este desemnat filmul Panglica alba.

Update 5: Premiul Gopo pentru cel mai bun montaj se acorda Danei Bunescu, pentru pelicula: Autobiografia lui Nicolae Ceausescu Premiul este inmanat de catre Dana Voicu si Ionel Mihailescu

Update 4: Adela Popescu si Cabral inmaneaza premiul publicului filmului : Eu cand vreau sa fluier, fluier (55 585 bilete vandute)

Update 3: Cel mai bun film de scurt metraj este desemnat filmul Colivia

Update2: Actorii Mihaela Sârbu şi Cristian Iacob deschid decernarea premiilor acordând premiul Gopo pentru cel mai bun sunet.
Câştigător la această categorie este filmul: Eu când vreau să fluier fluier!

UPDATE1: Invitaţii în ţinute extravagante şi de gală au început să ajungă pe covorul roşu al Galei Premiilor Gopo. Aceştia sunt întâmpinaţi de Mircea Solcanu vedeta Acasă TV şi Amalia Enache. Printre cei care au ajuns se numără: Victor Rebengiuc, Radu Munteanu,  Corneliu Porumboiu, Maria Dinulescu, Alexandru Papadopol, Crina Semciuc, Cabral, Mihai Albu, Dragoş Bucurenci, Adela Popescu sau Dana Rogoz.

Au mai ajuns la Gală: Iulia Vântur, Andrea Raicu, Tudor Chirilă, Nae Caramfil şi Alina Sorescu

Premierea va începe în jurul orei 20.

[imagebrowser id=151]

_____________

Andrada Lăutaru

Delia Marinescu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts