Fii și tu partea unui puzzle numit viață

Social

Întâmplător sau nu sunt povești de viață care poartă cu ele speranța și ne fac și pe noi să înțelegem sensul lor. Lumea e din oameni formată, iar om cu om poate da speranță ca o viață de copil să prindă putere, să aibă credință și să învingă boala.

O astfel de poveste este și cea a familie Danci din orașul Simeria, județul Hunedoara. Au un singur copil, un băiețel de 8 ani care suferă de leucemie. În speranța că îl va ajuta pe Raul să învingă boala învățătoarea lui a organizat o campanie de strângere de fonduri în orașul Simeria. De asemena, patru tineri, studenți la Facultatea de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării au vrut să  continue această campanie și au organizat pentru prima dată un târg caritabil pentru Raul.

Danci Alina Mihaela este mama lui Raul și luptă o dată cu el deoarece știe că numai împreună pot reuși. De la sfârșitul lunii ianuarie stă în permanență cu el de când l-a internat la un la spital din Cluj- Napoca. Cu ochii în lacrimi, dar cu speranță în suflet a mărturisit că nu-și dorește decât ca după această perioadă indieferent cât de grea sau lungă va fi, Raul să-și revină, să meargă din nou la școală, să se joace și să-și recapete zâmbetul de altădată.

Lupta cu boala

Raul este singurul fiu al familiei Danci. Așa cum mărturisea și studenta Roxana Moldovanu, o cunoscută a familiei.  „Raul deși este un copil bolnav de leucemie, vrea să râdă, să plângă, să se joace, să cânte…să trăiască”, chiar dacă în ultima perioadă medicamentele i-au mai răpit din energie și din zâmbet el continuă să fie o cărămidă a speranței pentru părinții lui, așa cum mama lui mărturisește: „E energic încă și asta mă bucură pentru că mă întărește și pe mine în același timp. Efectiv uit că este bolnav atunci când îl văd energic. Este ceva firesc să fie si mai moale deoarece chimioterapia este foarte puternică și este făcută în așa fel încât distrugă…distruge celulele rele și automat distrugând celulele rele mai distruge și altele”!

„Trebuie să mergem mai departe, chiar dacă drumul e lung și greu”

Așa începe mărturisirea mamei lui Raul, care deși știe că „nici măcar doctorii nu-ți dau o speranță sigură că în ziua de mâine totul va fi bine” continuă să meargă mai departe. Am văzut în privirea-i senină curajul unei mame de a lua din toate momentele petrecute alături de fiul ei pe cele care îi dau tăria și încrederea că el se va face bine și simte că deși de multe ori în spital lucrurile capătă o nesiguranță puternică, ea trebuie să aibă speranță, iar în sperantă își pune credința!

Cum a început?

„Copilul s-a născut cu anemie…de când l-am născut cu anemie, în fiecare an i-am făcut analizele de sânge. Raul nu a fost un copil neglijat. Din ianuarie, anul acesta am observat ceva schimbări în sensul că avea o stare mai moale, fără vlagă, fără putere și începuse să aibă febră de la 37 pâna la 38 de grade. În momentul de față tratamentul lui Raul constă in chimioterapie. Pe parcurs, dacă nu își va reveni va fi nevoie de un transplant de măduvă. Medicamentele administrate în spital îl ajută, se vede o schimbare după analize, însă sunt și efecte negative, cum ar fi căderea părului ,de exemplu”.

Suma necesară pentru realizarea operației de transplant de măduvă se ridică undeva la 150.000 de euro dar asta nu constituie o piedică pentru părinții lui Raul de a trece dincolo de niște diagnostice pe care le primesc și reprimesc zi de zi.

Omaneii se unesc și ajută !

De la mama lui Raul am învățat că sunt încercări peste care cu mai mare sau mai mică ușurință trebuie să trecem. Ea este un exemplu care ne inspiră să credem că viața e din oameni formtă și om cu om poate da unei vieți speranța zilei de mâine. Și tu ca și mine, ca și restul știm că putem face lucruri mărunte, dar care să rămână la suflet și că sunt oameni care puțin câte puțin pot rămâne niste persoane aparte pentru Raul, deoarece așa cum au putut l-au sprijinit! Cei care doresc să îl ajute pe Raul o pot face în contul RO 97 PIRB 2201570037001000 – Danci Alina Mihaela.

____________

Nicoleta Algeorge

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts