Festivalul Internațional Shakespeare de la Craiova, în ediție online

Cultură UBB Radio

Cea de-a XII-a ediție a Festivalului Internațional Shakespeare se va desfășura online în perioada 23 aprilie – 3 mai, pe pagina oficială de Facebook a evenimentului, potrivit Agerpres.

Conform sursei citate, forma clasică a Festivalului a fost anulată din cauza pandemiei de coronavirus și urmează să fie reprogramată pentru anul viitor. În schimb, o serie de spectacole ale marilor regizori precum Silviu Purcărete, Vlad Mugur sau Tompa Gabor, care celebrează opera și viața marelui dramaturg Wiliam Shakespeare, vor putea fi vizionate online.

În paralel, până la data de 26 aprilie vor fi difuzate pe TVR 3 12 episoade cu o durată de aproximativ 10 minute, care se structurează în jurul celor mai cunoscute și mai jucate piese shakespeariene în România. Mai mult decât atât, publicul va putea avea acces la imagini inedite cu realizatorii spectacolului, precum și imagini din arhiva spectacolelor jucate de-a lungul timpului în țară.

„Am încercat să înţelegem cum putem fi împreună şi în aceste condiţii dificile. Din fericire, tehnologia ne permite să creăm spaţii virtuale pe care să le împărţim cu ceilalţi. Ediţia de acasă este o promisiune că acest festival va merge mai departe indiferent de câte obstacole va întâlni. Poate cea mai sensibilă nuanţă a acestei ediţii speciale pe care noi am numit-o ‘Shakespeare Universalul – home edition’ este reprezentată de sonetele de acasă. Începem cu ‘Sonete’ recitate de Emil Boroghină şi încheiem cu celebrele ‘Shakespeare’s Sonnets’ de Robert Wilson, iar firul roşu este purtat de artişti din peste 20 de ţări care îşi deschid casele şi sufletele pentru a ni-l aduce, fiecare în limba lui, pe Shakespeare Universalul în casa şi sufletul nostru”, a declarat Vlad Drăgulescu, director artistic al Teatrului Naţional Craiova şi al Festivalului Internaţional Shakespeare.

Cu această ocazie, Teatrul Național Craiova sărbătorește și strânsa legătură cu regizorul Silviu Purcărete, difuzând cinci dintre spectacolele montate de acesta la Craiova.

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts