Festivalul Filmului Francez la Cluj

Cultură

Festivalul Filmului Francez la Cluj Festivalul Filmului Francez îşi va deschide porţile mâine, de la ora 18, la Cinema Victoria.

Prima peliculă care poate fi vizionată de clujeni este Lemming, thrillerul produs în anul 2005, în regia lui Dominik Moll. Acest film nu a fost ales întâmplător pentru deschiderea evenimentului. Lemming a făcut furori la Festivalul de la Cannes, fiind de asemenea nominalizat în 2006 la premiul César, pentru cel mai bun rol feminin secund.

Tot mâine va avea loc proiecţia filmului de animaţie Chronopolis, peliculă care vorbeşte despre despre un oraş pierdut în spaţiu, al căror locuitori nu fac altceva decât să fabrice timp.

Cu ocazia Festivalului Filmului Francez, care se va desfăşura în perioada 3-6 decembrie, vor mai fi prezentate pelicule precum comediile fantastice La Science des rêves, Ricky, Black Moon, şi dramele 7 ans şi Triage. De asemenea vor avea loc şi proiecţii pentru copii La Véritable histoire du chat botté, o reinterpretare a poveştii motanului încălţat şi comedia dramatică Le Voyage du ballon rouge.

Tot în cadrul festivalului, Centrul Cultural Francez va desfăşura, între 2 şi 4 decembrie, un atelier de analiză a imaginii cinematografice, sub îndrumarea regizorul şi scenaristul francez Florent Darmon.

Cristina Antonescu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts