Festival Studenţesc de Operă la Cluj

Cultură Eveniment

Festivalul Studenţesc de Operă- Viva Vox aflat sub preşedinţia sopranei Lucia Stănescu, se află la a III a ediţie şi se va desfăşura în perioada 7-17 mai 2012. Festivalul va fi găzduit de Opera Națională Română Cluj-Napoca, Opera Maghiară Cluj-Napoca, Teatrul Maghiar Cluj şi Sala Studio a Academiei de Muzică “Gheorghe Dima” Cluj-Napoca.

Acest festival  este unul unic în Europa şi reuneşte spectacole a şapte ansambluri  universitare din România, Austria şi Ungaria.

 „În perioada 7-17 mai Clujul muzical va fi în sărbătoare prin prezenţa a numeroase şi interesante spectacole oferite de clasele de operă care şi-au anunţat prezenţa la festivalul Viva Vox, manifestare culturală inedită şi unică în Europa” , declară Elena Moldovan, decan la Academia de Muzica “Gheorghe Dima”.

Festivalul  va începe cu gala Lucia Stănescu în cadrul cărei va avea loc şi o lansare de carte a acesteia. Printre invitaţii de onoare ai festivalului vor fi impresarul de operă Luisa Petrov, director de casting la Royal Opera Covent Garden Londra , Peter Mario Katona, dar şi alţi invitaţi surpriză.  La finalul festivalului va avea loc un workshop  „Opera şi societatea contemporană globalizată”.

„Festivalul este o demonstraţie de forţă pe care şcolile româneşti de cânt plus cele două şcoli din Ungaria, la care ni se alătură de anul acesta şi Universitatea Mozart din Salzburg, unde aveam ocazia să ne raportăm la cum reacţionăm unii faţă de ceilalţi şi care este valoarea pe care am reuşit să o atingem. Acesta ar fi specificul pe care Viva Vox îl are şi aceasta este caracteristica care face ca acest eveniment să fie unic.” , susţine directorul executiv, Mircea Rus.

___________

Mădălina Gorschi

Andreea Hoza

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts