Fermierii români vor primi ajutoare de la Uniunea Europeană

UE

Comisia Europeană a autorizat astăzi o schemă de ajutoare de stat temporară, cu un buget de 1,3 miliarde de lei, pentru acordarea unor ajutoare de până la 15 000 de euro fermierilor din România.

Principalul obiectiv al acestei decizii este sprijinirea fermierilor din România care întâmpină dificultăți din cauza crizei economice. Ajutoarele din cadrul acestei scheme pot fi acordate până la 31 decembrie 2011 și vor lua forma unor subvenții directe.

Toți fermierii din toate sub-sectoarele producției agricole primare pot beneficia de acest sprijin financiar, cu condiția ca aceștia să nu fi fost deja în dificultate la 1 iulie 2008 și este limitată în timp până la 31 decembrie 2011. Se oferă ajutoare sub formă de subvenții directe, în sumă de până la 15 000 EUR pe fermier, calculate pe baza unor parametri tehnici, suma pe hectar și unitate animal viu.

Autoritățile române au demonstrat că inițiativa este necesară, proporțională și oportună pentru a corecta o perturbare gravă a economiei.

Comisia a autorizat deja în februarie, ca parte a Cadrului temporar de criză, o schemă de credite subvenționate pentru fermieri, cu un buget de 120 milioane de lei.

___________

Ana Giol

Foto: ec.europa.eu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts