Facultatea de Farmacie din Cluj produce dezinfectant pentru mâini pentru personalul medical din spitale

Sănătate UBB Radio

Cadrele didactice de la Universitatea de Farmacie din Cluj contribuie la eforturile autorităților de a ține sub control pandemia și produc o soluție antiseptică pentru mâini.

Pe 25 martie a fost preparată în laboratoarele Facultații de Farmacie a UMF Cluj prima tranșă de 30 de litri de soluție dezinfectantă, după o rețetă aprobată de Organizația Mondială a Sănătății (OMS). Acestea sunt puse la dispoziția personalului medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență, care luptă în prima linie împotriva răspândirii noului virus. Cadrele didactice au produs deja câteva sute de litri de soluție antiseptică.

”Toate disciplinele au donat toate stocurile de materii prime și s-au oferit voluntari pentru prepararea Soluției antiseptice pentru mâini după o rețetă recomandată de OMS. Prepararea s-a realizat în laboratoarele disciplinei de Tehnologie farmaceutică, iar analiza produsului finit în laboratoarele de cercetare ale disciplinei de Analiza medicamentului”, explică decanul facultății de farmacie a UMF Cluj, Gianina Cristina Crișan.

Sursa: Actual de Cluj

Mihaela Marcu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts