Expoziția de instantanee fotografice „Franța-România, perspective încrucișate”

Cultură Din oraş

Institutul Francez al Clujului organizează expoziția cu titlul „Franța-România, perspective încrucișate” semnată de fotografii Anda Bercu și  Nicolas Friess în perioada 18 – 25 aprilie, respectiv 6 – 10 mai, în spațiul La Cave.

Vernisajul a început la ora 18,30 și a adunat peste 70 de vizitatori. Expoziția a fost alcătuită din două serii de fotografii, una a artistei românce Anda Bercu care a surprins imagini din Franța și una care a cuprins cadre din România surprinse de fotograful francez Nicolas Friess.

„Această expoziție se vrea un dialog, desigur, între doi fotografi – ea româncă, el francez, el întrăgostit de România, ea îndrăgostită de Franța. Sunt cumva ca niște cărți poștale pe care și le-ar putea trimite cei doi, așa ne-am imaginat expoziția” a declarat Raluca Mateiu, Responsabil Cultura și Comunicare în cadrul Institutului Francez.

„Elementul comun în toate fotografiile mele este ființa umană. Personajele se plimbă, au momente de reflecție pe stradă sau pur și simplu sunt cuprinși de grijile zilei. Îmi place să spun că fotografiile mele spun povești și că ele vorbesc despre bucurie, tristețe, smplitate, sau chiar extravaganță uneori. Franța pe care am găsit-o eu este expresivă, foarte vie și la fiecare colț de stradă ne așteaptă un spectacol” a declarat Anca Bercu.

Expoziția „Franța-România, perspective încrucișate” va fi deschisă publicului de luni până vineri, în intervalul orar 10,00 – 17,00.

– Material realizat de Elena Bejinaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts