Explozii în Sankt Petersburg soldate cu 10 morți și mai mulți răniți

Eveniment Internaţional
Mai multe explozii au avut loc în stații de metrou din St. Petersburg. Din primele informații zece persoane au decedat și mai mult de 50 au fost rănite, conform agenției de știri TASS.  Ar fi vorba de stațiile “Sennaya Ploschad” si “Technologichesky Institute”. Toate stațiile de metrou au fost închise. La Sankt Petersburg a fost declarată stare de urgență. Încă nu se știe dacă a fost un atac terorist sau un accident.
UPDATE 17:30:  Știrile ProTV relatează că Parchetul General din Rusia a descris explozia drept „atac terorist”. Purtătorul de cuvânt al Procuraturii a promis că „va face tot posibilul pentru a elimina factorii care au facut posibil acest atac terorist, pentru a elimina, pe viitor, asemenea situații”.

Agenția de știri Interfax, citând o sursă anonimă, a anunțat că una dintre explozii a fost cauzată de o bombă cu șrapnel. Autoritățile ruse susțin că a fost vorba, de fapt, despre o singură explozie, după ce au anunțat, inițial, că ar fi fost mai multe. Explozia s-ar fi produs în trenul care se deplasa din stația „Sennaya Ploschad”  către „Technologichesky Institute”. Metroul din Sankt Petersburg este o rețea cu trei linii și 67 de stații. Transportă zilnic peste 2 milioane de oameni și este dotat cu 1600 de trenuri subterane. 

Preşedintele rus Vladimir Putin urma să se afle luni la Sankt Petersburg, pentru o întâlnire cu omologul său Belarus Aleksandr Lukaşenko, relatează RIA Novosti, care precizează că nu este clar dacă liderul de la Kremlin a mai ajuns sau nu în metropola rusă.

,,Autorităţile locale şi, dacă va fi nevoie, autorităţile federale vor lua toate măsurile necesare pentru a susţine familiile celor ucişi şi celor răniţi”, a spus  Vladimir Putin.

 

Știrea se actualizează.
Sorina Noroc/Sursă foto:Tass.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts