„Exeunt”, primul spectacol online realizat de Reactor

Din oraş UBB Radio

Producția „Exeunt”, creată de regizorul Bobi Pricop și scriitoarea Lavinia Braiște pe perioada izolării, alături de șase actori din echipa Reactor va avea premiera astăzi, 22 mai, la orele 19:00, conform evenimentului creat pe Facebook de către cei de la Reactor.

Spectacolul este de fapt un videopoem performativ care ‘„vorbeşte despre noi toţi, despre situaţia în care ne aflăm şi despre lucrurile pe care criza le ridică la suprafaţă”, îi are în distribuţie pe Bianco Erdei, Cătălin Filip, Oana Hodade, Lucia Mărneanu, Lucian Teodor Rus, Adonis Tanţa, precizează Reactor.

Povestea „Exeunt” ne vorbește mai exact despre „Şase oameni care aşteaptă de mult timp, în locuinţele lor, un viitor în care se vor putea întâlni şi vor fi împreună. Singurătatea se adânceşte şi scoate la iveală nostalgii, anxietăţi, frici. Însingurarea îi forţează să descopere noi moduri de exprimare, la care apoi vor fi nevoiţi să renunţe. Exeunt (lat. exeo – ei/ele ies, folosit frecvent ca indicaţie pentru ieşirea din scenă a unui grup de actori) va fi pentru ei/ele ieşirea din intimitate. Drumul către un viitor împreună e o redescoperire a lumii, o călătorie de la o minte prăbuşită în sine la o minte colectivă, un traseu la capătul căruia, într-un spaţiu comun, componentele unui acelaşi organism se vor lega, rând pe rând, una de cealaltă”, mai adaugă cei de la Reactor.

Cea de a doua reprezentație a spectacolului va avea loc mâine, 23 mai, la orele 19:00, iar biletele pot fi achiziționate de pe platforma Eventbook.

Sursa: Facebook Reactor

Adina Chiriac

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts