Exerciţiu de alarmă în Cluj

Din oraş Eveniment

Un exerciţiu de alarmare publică se va desfăşura mâine dimineaţă, între orele 10,50 -12,40, în Cluj-Napoca, anunţă Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă Cluj.

Tema exerciţiului  este ,,Activitatea Comitetului Local pentru Situaţii de Urgenţă al municipiului Cluj-Napoca, pentru înlăturarea efectelor furtunilor, inundaţiilor şi a urmărilor unui accident chimic pe calea ferată în care sunt implicate substanţe periculoase”, se arată în comunicatul ISU.

La ora 10,50 vor fi date, prin sirenele electrice de avertizare amplasate în municipiu, 5 sunete specifice a câte 16 secunde, cu pauza de 10 secunde între ele, timp de 2 minute. Semnalul de încetare a alarmei se va da la ora 12,40 şi va consta în emiterea unui sunet continuu, de aceeasi intensitate, cu durata de 2 minute.

Exerciţiile se vor desfăşura în zona SC Remarul 16 Februarie, Autogara Beta şi Depozitul regional Poşta Română din zona staţiei Cluj-Napoca Est.

Populaţia este rugată să nu intre în panică la transmiterea semnalelor şi să respecte îndrumările echipajelor de poliţie ce vor dirija circulaţia în zonle vizate pentru desfăşurarea exerciţiilor.

Prin acest exerciţiu se urmăreşte antrenarea autorităţilor locale pentru a asigura un răspuns cât mai prompt în cazul unor situaţii de urgenţă ce ar pune în pericol populaţia municipiului.

_______

Mara Rusu

Foto: mariposacounty.org

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts