Al IX-lea simpozion de jurnalism se va desfăşura weekendul acesta la UBB

Educaţie Eveniment

“Documentarea în jurnalism” este tema abordată în cadrul cel de-al IX-lea Simpozion naţional de jurnalism ce se va desfăşura în perioada 22-23 octombrie la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării din cadrul Universităţii “Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca.

Cu o agendă bogată în conferinţe şi lansări de cărţi, cu invitaţi speciali, cadre didactice, jurnalişti şi scriitori cunoscuţi din străintătate şi din ţară, evenimentul va începe vineri de la ora 9.30 prin conferinţa inaugurală Documentarea pentru “Memorialul durerii, ce va fi susţinută de jurnalista Lucia Hossu-Longin.

Pentru ediţa din acest an, au mai fost pregătite 33 de prezentări în trei secţiuni(documentarea în presa scrisă, în domeniul audio-vizualului şi în new-media), în cursul zilei de vineri, la sediul facultăţii, precum şi 33 de lansări de cărţi, exclusiv ale participanţilor la simpozion, pentru ziua de sâmbătă, în Sala de conferinţe a Hotelului Universitas.

De asemenea, se vor prezenta trei reviste, conduse de trei participanţi la simpozion. Lucrările simpozionului vor fi publicate în volum, iar recenziile în revista Studia Ephemerides.

Simpozioanele anterioare au tratat următoarele teme: Curente şi tendinţe în jurnalismul contemporan (2002), Schimbări în Europa, schimbări în mass-meda (2003), Jurnalismul cultural în actualitate (2004), Presa scrisă românească – trecut, prezent, perspective (2005), Stil şi limbaj în mass-media din România (2006), Forme ale manipulării opiniei publice (2007); Limba de lemn în presǎ – ieri şi azi (2008), Jurnalismul românesc din exil şi diasporă (2009).

Pentru anul 2011, se pregăteşte un simpozion pe tema Cenzura în presă – ieri şi azi.

Simpozionul se desfăşoară sub coordonarea cancelarului facultăţii, Prof.univ.dr. Ilie Rad.

________________________

Andrada Lăutaru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts