Eveniment caritabil la Centrul de Cultură Urbană din Cluj-Napoca

Din oraş Eveniment

Prima ediție a evenimentului caritabil „Tu câte umerașe poți să umpli?”, organizat de  asociația Thesaurus Training & Translations, a avut loc sâmbătă, 21 noiembrie și a constat în donarea de haine pentru 30 de familii nevoiașe.

1

Ideea acestui concept de „Tu câte umerașe poți să umpli?” a venit în urma unei vizite realizate de câțiva membrii ai asociației Thesaurus Training & Translations la familii nevoiașe din Cluj-Napoca, unde Ioana, unul din membrii asociației și organizatoare evenimentului, a rămas uimită de ceea ce a văzut.

„Una dintre fetițele unei familii se afla la un mini loc de joacă. Era îmbrăcată într-o bluză de trening când afară erau patru grade, pe când eu aveam geaca pe mine. Atunci am zis că trebuie să fac ceva.”,

a declarat Ioana Szasz, fundraiser și organizator evenimente al asociației Thesaurus Training & Translations.

Ioana Szasz povestește că astfel de evenimente au mai avut loc, doar că între prieteni deoarece nu au avut un număr atât de mare de beneficiari. Totodată, evenimentul a avut foarte mare succes pe rețelele de socializare, unde un număr considerabil de oameni și-au exprimat dorința de a participa și de a dărui câte puțin din ceea ce au pentru familiile și copiii nevoiași.

2

Sincer, am fost plăcut surprinsă. În primă fază am creat evenimentul pe o rețea de socializare și am zis că vor participa 30-40 de persoane, însă au fost mai mulți de atât. Am fost sunați de foarte multă lume, chiar și de la o școală unde copiii au dorit să aducă lucruri pentru alți copii.”

Evenimentul „Tu câte umerașe poți să umpli?” dorește să răspundă nevoilor celor 30 de familii care vor beneficia de toate lucrurile care au fost dăruite de cei prezenți la eveniment.

„Cred în ideea de a ajuta pe cineva, oferindu-i ce are nevoie. Nu de al ajuta pur și simplu. Dacă vom avea surplusuri în ceea ce privește darurile pe care le-am primit azi, le vom duce la un centru de plasament sau la centrele de zi.”

3.

4.

La eveniment au fost prezenți foarte mulți oameni care au venit să doneze haine, dar și elevi de clasa a V-a ai școlii Alexandru Vaida Voievod din Cluj-Napoca care au adus haine pentru copii și multe jucării.

5.

„Când am aflat de eveniment i-am întrebat pe copii ce ar dori să facă: să meargă la film sau să facă un act de caritate pentru copiii și oameni nevoiași acum că vine Crăciunul, iar cei mici au spus că aleg să vină aici deoarece la film pot merge oricând. Au adus jucării și haine pentru copilași și au fost foarte încântați de faptul că pot ajuta și ei.”

a declarat Simona Ofrim, profesoră de Limba și Literatura Româna la școala „Alexandru Vaida-Voievod” din Cluj-Napoca.

Toți cei care au luat parte la eveniment au fost serviți fie cu ceai, fie cu ciocolată caldă, iar tot în cadrul evenimentului s-a realizat și o tombolă, unde cei care au făcut donații au șansa de a câștiga un mic premiu, amintire că au contribuit la fericirea altor oameni.

6.

7.

Asociția Thesaurus Training & Translations este condusă de trei membri: Ioana Irina Urs – Trainer limbi străine – traducător, Eleonora Vințeler – trainer, traducător, interpret și Ioana Szasz -Fundraiser și organizator evenimente, și reprezintă primul centru de limbi străine creat ca asociație, din Cluj-Napoca, și, probabil, din România. Scopul organizației este acela de a transforma comunicarea în limbile străine într-o modalitate de dezvoltare personală a copiilor și tinerilor la risc. Totodată, aceasta realizaează și evenimente de caritate, menite să sprijinire familii și copii care trăiesc în medii defavorizate.

 

Cristina Năstasă / Sursa fotografiilor: Laura Revnic

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts