Eurostat: 95% dintre români sunt proprietarii imobilelor în care trăiesc. România este prima în UE

UBB Radio UE

În anul 2018, aproximativ 96% din români erau proprietarii imobilelor în care locuiau. Datele publicate de către Oficiul European de Statistică (Eurostat) arată că procentajul României ne clasează în topul celor 27 de state membre.

În 2018, la nivelul Uniunii Europene, procentajul cetățenilor care dețineau propria casă sau propriul apartament se situa la 70%. În rândul statelor membre, cel mai ridicat procentaj al cetăţenilor care deţineau propria locuinţă se observa în România (96%), Slovacia (91%), Croaţia şi Lituania (ambele cu 90%), la polul opus fiind Germania (51%) şi Austria (55%), scrie Business24.

În aceste perioade de pandemie de coronavirus, măsurile de distanțare socială impuse în toată Europa pentru a limita răspândirea virusului au obligat oamenii să rămână acasă. În 2018, 46% din populația UE locuia în apartamente, în timp ce o mică majoritate a oamenilor locuiau în case. Peste o treime (35%) din populație locuiau în case detașate și aproape o cincime (19%) locuiau în case semidecomandate sau cu terasă. Apartamentele au fost tipul de reședință preferat în nouă state membre, în special în Letonia (66%), Spania (65%), Estonia (62%) și Grecia (61%). Cele mai mici acțiuni au fost înregistrate în Irlanda (8%) și Olanda (20%).

În schimb, mai mult de două treimi din populație locuiau în case detașate în Croația (70%), urmate de Slovenia (66%), Ungaria și România (ambele 65%), Danemarca (53%), Polonia și Slovacia (ambele 50 %). Olanda (58%) și Irlanda (52%) au fost singurele state membre ale UE în care mai mult de jumătate din populație locuia într-o casă semidecomandată în 2018.

Sursa: Facebook CasedeVis

Denisa Poliec

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts