European BEST Engineering Competition ia startul la Cluj

Educaţie Eveniment

Competiţia inginerească EBEC se desfăşoară în perioada 24-27 noiembrie la Casa de Cultură a Studenților din Cluj-Napoca.

European BEST Engineering Competition este o oportunitate pentru studenţii cu abilităţi creative de a-şi pune în practică ideile neconvenţionale. Această competiţie se adresează strict studenţilor Universităţii Tehnice. Ediţia din acest an se va desfăşura pe parcursul a patru zile când vor avea loc competiţiile de Case Study dar şi de Team Design.

Prin intermediul competiţiei de Case Study se pune la încercare ingeniozitatea, cunoştinţele generale dar şi calităţile manageriale ale participanților. Sudenţii vor dezvolta sub forma unui studiu de caz o soluţie teoretică pentru o problemă dată într-un anumit context.

Competiţia de Team Design constă în crearea unui dispozitiv care să rezolve o problemă tehnică având la dispoziţie materiale dintre cele mai puţin convenţionale.

Etapa locală va fi urmată de o etapă naţională la care se vor califica câştigătorii celor două competiţii. La rândul lor, câştigătorii etapei naţionale vor participa la Zagreb la faza europeană, unde vor fi prezenţi concurenţi din toată Europa.

Cei care doresc să participe se pot înscrie pe site-ul EBEC.

__________

Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts