EUROPA NOASTRĂ | Sprijin financiar pentru tinerii fermieri

Euranet Plus

Comisia Europeană şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au lansat un program comun pentru finanţarea de împrumuturi pentru tineri agricultori, în valoare de 1 miliard de euro.

Comisia Europeană şi Banca Europeană de Investiţii (BEI) au lansat un program comun pentru finanţarea de împrumuturi pentru tineri agricultori, în valoare de 1 miliard de euro. Decizia survine în condiţiile în care accesul la finanțare este esențial și, subliniază Comisia, de prea multe ori, reprezintă un obstacol pentru tinerii care doresc să activeze în acest domeniu.

În 2017, de exemplu, 27% dintre cererile depuse la bănci de către tineri din Uniunea Europeană au fost respinse, comparativ cu doar 9% în cazul altor fermieri.În condițiile în care 11 % dintre fermierii europeni au vârsta sub 40 de ani, sprijinirea fermierilor tineri în acest sector este o prioritate pentru Comisia Europeană și pentru politica agricolă comună în perioada de după anul 2020.

– Articolul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Sursa fotografiei: Phil Hogan (Sursa foto © European Union, 2018 – Source-EC Photo Lukasz Kobus)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts