EUROPA NOASTRĂ | Inițiative pentru combaterea poluării apelor cu microparticule

Euranet Plus

La nivel european sunt necesare eforturi comune pentru combaterea poluării mărilor şi oceanelor cu plastice şi microplastice sau non-plastice provenite din râuri.

La nivel european sunt necesare eforturi comune pentru combaterea poluării mărilor şi oceanelor cu plastice şi microplastice sau non-plastice provenite din râuri, iar colaborarea dintre producători, reciclatori, comercianţi, consumatori şi factori de decizie este foarte importantă. Aceasta a fost una dintre concluziile reuniunii miniștrilor mediului din statele membre ale Uniunii Europene, reuniune organizată la începutul acestei săptămâni la București sub egida președinției României la Consiliul UE.

La fel ca și protejarea biodiversității, combaterea poluări apelor cu materiale plastice reprezintă o preocupare pentru Uniunea Europeană, după cum a subliniat și comisarul european pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella,

Materialul integral se găsește pe site-ul Radio România Internațional / Karmenu Vella (Foto: © European Union 2018/Fred Marvaux)

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts