Ethnologia Galactica – un eveniment dedicat pasionaților de LEGO®

Din oraş

O nouă ediţie a expoziţie Ethnologia Galactica a avut loc în perioada 28 mai – 2 iunie la Muzeul Etnografic al Transilvanie.

Expoziția este un eveniment dedicat fanilor LEGO®, dar și tuturor celor curioși să exploreze lumi fantastice construite din celebrele cărămizi.

Ethnologia Galactica s-a desfăşurat în intervalul orar 11:00. – 19:00 excepţie făcând ultima zi, când programul s-a încheiat la ora 17:00.

Lucrările prezente au dezvăluit diferite stiluri de construcție și teme, subiectele acestora pornind de la paleontologie, acoperind contemporaneitatea și ajungând până la era spațială. Alături de lucrări originale prezentate în premieră, anul acesta au existat două secțiuni istorice privind perioada clasică a sistemului LEGO® – o secțiune generală la Muzeul Municipal Dej și o secțiune referitoare la cucerirea spațiului cosmic la Muzeul Etnografic al Transilvaniei – precum și o secțiune de fotografie în hobby-ul LEGO® cu lucrări ale unor artiști din Elveția, Italia şi Ungaria.

În cadrul evenimentului au fost prezente opt gupuri de experţi LEGO® din 6 țări, respectiv România, Serbia, Ungaria, Elveția, Italia și Marea Britanie.

Expoziţia are loc în fiecare an, la începutul verii şi este organizat de Muzeul Etnografic al Transilvaniei, împreună cu Asociația Brickenburg și Muzeul Municipal Dej.

– Material realizat de Halaciuc Claudia

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts