Emil Hurezeanu și-a lansat noua carte la UBB

Eveniment

EH1

Emil Hurezeanu a susținut, la Cluj-Napoca, conferința „Linii de fractură în Europa de astăzi”, prilej cu care și-a lansat și în orașul studenției sale noul volum intitulat „Pe trecerea timpului”.  Evenimentul a fost deschis de Ioan-Aurel Pop, rectorul Universității Babeș-Bolyai.

Cea mai recentă carte scrisă de Emil Hurezeanu este un jurnal politic românesc care cuprinde evenimente marcante din 1996 până în 2015.

„Această carte este un produs al unei aspirații. Cartea aceasta are o obsesie legată de începuturile democrației. Dacă ar fi să dau câteva direcții, este vorba despre noi și America, noi și occidentul, noi și Rusia, destinul unei țări ca România în Uniunea Europeană și NATO. Aspirația mea a fost să transform produsul jurnalistic. Din păcate, îmi lipsește această flamă a expunerii opiniilor, pe care o au alți jurnaliști și de care ei se folosesc atât de bine”, a afirmat autorul în cadrul conferinței.

Emil Hurezeanu este, în prezent, ambasadorul României în Germania. Totodată, el este una dintre cele mai marcante personalități ale societății românești din ultimii 25 de ani, remarcându-se însă și înainte de revoluție ca voce a postului de radio Europa Liberă.

EH2 EH3 EH4 EH6 EH7

Loredana Bertișan / Sursa foto: Loredana Bertișan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts