Elevii şi studenţii pot aplica pentru a primi 200 de euro din partea statului pentru a-şi cumpăra calculatoare

Studenti Tech

Elevii şi studenții din familii nevoiașe pot cere 200 de euro pentru a-și cumpăra calculatoare și anul acesta, a decis Guvernul. Peste 13 mii de copii și tineri ar putea beneficia de acest sprijin.

Andreea Osman, studentă la Academia de Studii Economice se număra printre puţinii studenţi care au reuşit să-şi cumpere anul trecut un calculator cu un ajutor de 200 de euro de la stat. Procedura e complicată, spune tânără.

″Foarte multe hârtii şi foarte mult timp şi dacă nu vrei să câştigi ceva, nu prea te bagi în asta, iar banii sunt puţini. Sincer, calculatorul e făcut în momentul de faţă pentru un copil de clasa a 5-a. Am avut noroc că anumite companii aveau ei exact pachetul şi a trebuit să mai dau doar o diferenţă de 100 de lei″, a declarat Andreea.

Din 2004, guvernul derulează programul ″Euro 200″⁣, prin care elevii şi studenţii din familii fără posibilităţi financiare pot primi două sute de euro ca să-şi cumpere calculatoare.

După lansarea programului, succesul nu s-a lasat asteptat: 4.496 de cereri au fost depuse, iar 505 de elevi şi studenţi şi-au luat un calculator cu banii de la stat. În cei 12 ani de aplicare a programului „Euro 200” au beneficiat de sprijin pentru achiziţia de computere peste 290.000 de elevi şi studenţi.

– Bilț Teodora-Maria / Sursa fotografiei: Stirile ProTV

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts