Elevii nu vor mai susţine probele orale de la Bacalaureat. Acestea se vor echivala, în schimb, cu certificate de informatică sau limbi străine obținute

Educaţie UBB Radio

Elevii clasei a 12-a nu vor mai susţine examenele de compeţente lingvistice şi digitale în urma modificării legislaţiei din educaţie efectuate ieri de către Guvern. Pentru anul scolar 2019-2020 notele elevilor la aceste probe vor fi recunoscute cu mediile obţinute pe parcursul anului şcolar sau cu certificate de informatică/limbi străine pentru cei care au.

Această modificare adoptată se referă la probele orale de limba română şi limba maternă precum şi examenele de verificare a competenţelor scrise şi orale pentru limbi străine şi examenul de competenţe digitale, potrivit comunicatului de presă al Ministerului Educaţiei:

„Pentru anul școlar 2019-2020, probele de evaluare a competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română, probele de evaluare a competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă pentru elevii care au urmat studiile liceale într-o limbă a minorităţilor naţionale, probele de evaluare a competenţelor lingvistice într-o limbă de circulaţie internaţională studiată pe parcursul învăţământului liceal și probele de evaluare a competenţelor digitale se echivalează/se recunosc conform metodologiei aprobate prin ordin al ministrului educației și cercetării, în termen de 15 zile de la intrarea în vigoare a ordonanței de urgență.”

Această reglementare anulează aşadar probele orale de la Bacalaureat care urmau să fie susţinute începând cu data de 29 iunie. În comunicatul de presă mai este menţionat şi faptul că toţi elevii din România vor beneficia de transport public gratuit şi că statul va oferi suport financiar pentru unitaţile de invăţământ de stat, particular, confesional, autorizat provizoriu şi general. Monica Anisie, actualul Ministru al Educaţiei urmează să clarifice aceste măsuri, potrivit Digi24.

Sursa: Edu.ro

Laura Costin

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts