Elevii liceului Avram Iancu îndură frigul la ore

Administraţie Din oraş

Aproximativ 1000 de elevi de la Liceul Teoretic “Avram Iancu” din Cluj-Napoca sunt afectaţi de lipsa căldurii în şcoală, centrala termică nefiind funcţională până în acest moment. Liceul trebuia să aibă la începutul anului o nouă centrală, însă lucrarea este realizată doar în proporţie de 80 % şi acum se aşteaptă ca măcar la sfârşitul lunii octombrie aceasta să fie pusă în funcţiune.

„Avem garanţia primăriei şi a Inspectoratului că în două- trei săptămâni se va pune în funcţiune centrala. Daca temperatura va scadea drastic, ne-am pregătit printr-o hotarare luata impreună cu părinţii si profesorii, că vom începe programul la 9 şi vom scurta pauza. Dar încă nu intram cu aceste modificari, până nu vedem temperaturile exacte”, a declarat pentru UBB Radio directorul liceului Avram Iancu, Alina Negrea.

Temându-se de starea de sănătate a copiilor lor, părinţii elevilor de la Avram Iancu au înaintat memorii la Primăria Cluj-Napoca şi au ameninţat că vor merge şi mai departe, în cazul în care problema nu va fi soluţionată, a afirmat preşedintele PSD Cluj, Remus Lapusan.

Momentan, frigul este simţit mai puternic de elevii care învaţă în clase situate pe părţile laterale ale clădirii, pentru care s-a luat deja în calcul mutarea de la un curs la altul, în săli mai încălzite. Potrivit directorului liceului Avram Iancu, în cursul acestei zile se aşteaptă un număr mai mare de calorifere electrice de la primărie.

„Până la finalizarea lucrărilor la centrala termică, Primăria municipiului Cluj-Napoca pune la dispoziţia Liceului „Avram Iancu” calorifere pentru ca elevii şi profesorii de la această unitate să-şi poată desfăşura activitatea didactică în bune condiţii.”, se arată în comunicatul Biroului de presă al Primăriei Cluj-Napoca.

____________

Delia Marinescu

Foto: ilustrare

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts