Elevii își pot face propriul film la TIFF

Educaţie
EducaTIFF pregătește în acest an ateliere de film pentru elevii care vor avea șansa sa-și facă propriul lor filmuleț.

FILM-Y, un proiect în cadul EducaTIFF le oferă oportunitatea elevilor din clasele I – IX să intre în lumea filmului prin intermediul unui studio de film adus din Danemarca.
FILM-X din Copenhaga este studioul de film computerzat pentru copii și adolescenți care le oferă oportunitatea de a explora mediul cinematografic. Elevii pot pune în scenă și filma scurtmetraje în spațiul fizic și virtual prin intermediul FILM-Y, care este versiunea mobilă a ceea ce înseamnă FILM-X.
Tot procesul de realizare a filmulețului include regizarea, interpretarea, filmarea, montajul dar și compunerea propriei coloane sonore. La final copiii își vor primi filmulețele acasă pe un DVD.
Studiourile FILM-X vor staționa în perioada 1-17 iunie și la Muzeul de Artă din Cluj, unde grupurile școlare se pot programa pentru vizite de luni până vineri. De asemenea, pe parcursul weekend-urilor, aceste studiouri sunt adresate familiilor.
Durata atelierelor este de 2 ore și 30 de minute iar elevii pot participa gratuit în grupe cuprinse între 8 și 12 persoane.
__________
Oana Alexa

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts