Elena Udrea, Rudel Obreja și Ion Ariton audiați la DNA

Infracțiuni Politic

udrea_in_catuse_10882900
Elena Udrea împreună cu Rudel Obreja, fostul președinte al Federației Române de Box și Ion Ariton, fostul ministru al Economiei, au fost aduși, în această dimineață, la sediul DNA pentru a fi audiați în dosarul Gala Bute, informează Mediafax.

Elena Udrea este cercetată în acest dosar pentru infracțiunile de abuz în serviciu, luare de mită, condiționarea aprobării unor lucrări cu ministerul pe care îl conducea pentru a primi 10% din valoarea plăților efectuate, folosirea de documente și declarații false pentru a obține ilegal fonduri din bugetul Uniunii Europene și pentru utilizarea influenței politice în scopul de a obține foloase necuvenite. Fostul ministru al Transporturilor se află de miercuri în arest preventiv.

Rudel Obreja a fost și el adus spre audiere la DNA, pentru a doua oară în această săptămână. Acesta se află de asemenea în arest preventiv, fiind acuzat în cadrul aceluiași dosar.

Fostul ministru al Economiei, Ion Ariton, se află sub control judiciar fiind urmărit penal pentru săvârșirea infracțiunilor de obținere a unor  foloase necuvenite, atât pentru sine cât și pentru altul, abuz în serviciu și pentru folosirea influenței pentru obținerea de foloase necuvenite.

Potrivit unor surse judiciare citate de Mediafax, e posibil să fie vorba de organizarea unei confruntări între aceste trei persoane cercetate în același dosar.

– Larisa Antal

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts