Echipa “Hope” medaliată cu argint şi bronz

Sport

Trei membri ai echipei “Hope” au câştigat medalii la concursul internaţional “Wales Disability Long Course International Championships in Swansea, Wales”.

Naomi Ciorap a obţinut 2 medalii de bronz la 100 m liber şi 100 m spate, Samuel Ciorap a câştigat o medalie de argint la 50 m liber şi Petrişor Prundaru,  o medalie de argint la 100 m liber.

“În antrenarea lor am întâmpinat dificultăţi de echilibru, de orientare. Cheia unui antrenament reuşit, a fost dacă se poate spune, comunicarea. Le explicam cu foarte multe detalii ce să facă, intram cu ei în bazin, le imprimam eu mişcarea. Am lucrat foarte mult pe tethnică şi încă mai simt nevoia să insist asupra acestui lucru” a afirmat antrenoarea echipei Hope, Maniu Emse.

La concurs au participat peste 100 de înotători din 6 ţări: Marea Britanie, Irlanda, Wales, Scoţia, Italia şi România. „Am avut foarte marii emoţii la această competiţie, mai ales când am vazut în echipa paraolimpică aMarii Britanii, pe câştigătoarea medalii de aur, de la competiţia paraolipmică organizată la Beijing” a adăugat Maniu Emse.

Ca şi planuri de viitor, echipa „Hope” îşi propune să participe la Olimpiadele Paralimpice din 2012, de la Londra.

Angela Alecsandru

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts