Dublă învestire la Cluj

Administraţie UBB Radio

Premierul Emil Boc l-a învestit pe Florin Stamatian în funcţia de prefect al judeţului ClujPremierul Emil Boc l-a instalat astăzi în funcţie pe noul prefect al judeţului Cluj, Florin Stamatian.

La ceremonia de învestire, Emil Boc a citit Hotărârea de Guvern prin care fostul prefect Călin Platon este eliberarat din funcţie şi numit inspector guvernamental, iar apoi Decizia de numire a prefectului Florin Stamatian în funcţia de prefect. După discursul Şefului Executivului, noul prefect a depus jurământ.

După această ceremonie a urmat o alta de învestire oficială în funcţie a noului primar al municipiului Cluj-Napoca Sorin Apostu, la care au participat printre alţii, Premierul Emil Boc şi prefectul Florin Stamatian.

Vă reamintim că Sorin Apostu, candidatul PD-L, a câştigat alegerile cu 60,48% din totalul voturilor, adică 49.234 de voturi. Pe locurile următoare s-au situat Marius Nicoară (PNL), cu 24,78%, Teodor Pop Puşcaş (PSD), cu 7,39%, şi Gergely Balasz (PCM), cu 3,53%.

Prezenţa la vot în municipul Cluj-Napoca la alegerile de duminică a fost de 30,19 procente, faţă de 41,39 procente la alegerile din iunie 2008, cea mai slabă prezenţă la alegerile de după 1989.

În cursul acestei zile, Emil Boc este aşteptat să sosească la „Serbările Zăpezii” de la Băişoara, festival ce se află la cea de-a 8-a ediţie şi este organizat de Palatul Copiilor.

Foto: Otilia Chiş

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts