Drumurile afectate de primele ninsori

Meteo

Mai multe drumuri din Cluj şi Harghita au fost afectate de ninsorile de azi noapte şi din această dimineaţă. În timpul nopţii s-a intervenit cu utilaje cu lamă şi cu materiale antiderapante pentru a se asigura desfăşurarea traficului în condiţii optime.

meteo-zapada1Traficul rutier pe Drumul European 60, s-a desfăşurat, în această dimineaţă, pe un singur fir în zona localităţii clujene Negreni, datorită zăpezii şi a crengilor de copaci rupte de vânt, care au căzut pe carosabil. În localitatea Bucea, 100 de copiii au fost blocaţi în trafic aproximativ 4 ore şi au fost cazaţi într-o pensiune din localitatea Negreni. În această dimineaţă aceştia au plecat cu trenul spre Oradea. Traficul pe Drumul European a fost reluat pe ambele sensuri astăzi, în jurul orei 11.

Probleme au existat şi pe drumurile din zona de munte a judeţului Cluj, unde zăpada a atins şi 20 de centimetri.

În urma precipitaţiilor de noaptea trecută, la nivelul judeţului Cluj s-au produs mai multe incidente şi deranjamente în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice ce urmează a fi remediate în cursul zilei de astăzi.

‘‘La acest moment nu este nici un drum blocat. Se circulă pe toate drumurile naţionale şi judeţene, cu excepţia zonei Piatra Craiului, la limita cu judeţul Bihor, unde se circulă cu dificultate. În cursul zilei de ieri au existat trei accidente grave pe raza municipiului Cluj-Napoca’’, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Cluj, inspectorul Gina Pop.

Vă reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o atenţionare cod galben de răcire a vremii în toată ţara, valabilă până mâine.

Şoferii sunt sfatuiţi să pregătească autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarna şi să adapteze permanent viteza la condiţiile meteo-rutiere.

Volosciuc Iuliana

foto: arhiva

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts