Două drumuri judeţene din Cluj intră în procesul de modernizare

Administraţie Din oraş

Preşedintele Consiliului Judetean Cluj, Horea Uioreanu, a semnat astăzi, 7 noiembire, ordinul de începere a lucrărilor de modernizare şi reabilitare a încă două drumuri judeţene.
Mai excat, este vorba despre Dl J 109D, Sic-Vişa-Coasta-DN1, pe o lungime de 17.12 km, de la km 17 până la 34+120. Termenul de execuţie a lucrării este de 14 luni iar valoarea lucrărilor este estimată la 7,5 milioane de  lei.
Al doliea drum care intră în procesul de modernizare este DJ 105T, Cluj-Napoca – Popeşti – Coruş – Săliştea Veche – Berind – DN1F, pe o lungime de 13,2 km, de la km 3+447 până la km 14+447, respectiv km 19+470 până la km 21+670. Pentru acest tronson de drum termenul de execuţie este de 24 de luni iar valoarea lucrărilor este de 7,7 milioane de lei.
Lucrările pe cele două drumuri judeţene fac parte din contractul încheiat între Consiliul Judeţean Cluj şi Asocierea SC Samus Construcţii SA, SC Construct Perom şi Via Procons SRL. Ambele lucrări sunt cuprinse în programul de modernizare şi reabilitare a drumurilor judeţene,  program care este estimat să se finalizeze în anul 2015.
”Cele două ordine semnate astăzi mi-au produs un dublu sentiment de satisfacţie. Pe lângă faptul că orice lucrare de investiţii pe drumurile judeţene, atât de văduvite în ultimii ani de orice fel de intervenţie, înseamnă câte o promisiune îndeplinită, mă bucur că încep lucrările pe drumul spre Sic. Aşa cum se ştie, colegii noştri din UDMR au recurs chiar şi la metode aparte pentru a atrage atenţia asupra stării acestui drum, astfel că astăzi, la şedinţa extraordinară pe care o avem, voi putea să-i informez că acel drum, pe care nu s-au executat nici un fel de reparaţii timp de mulţi ani, va fi modernizat. Zona Sic şi satele adiacente vor putea să-şi valorifice potenţialul, transportul nu va mai constitui o problemă” a declarat Horea Uioreanu, preşedintele CJC citat într-un comunicat de presă.
_____________
Radu Bărăian

Comments :1

  • ana

    Buna ziua,
    Drumul Cluj-Napoca – Cojocna,sau mai degraba, Apahida-Cojocna,cand o sa fie reparat? Nu-i pacat ptr atatia oameni care merg vara la Baile Cojocna ca-si rup masinile, si nu numai ei, ci toti care circula pe drumul respectiv.
    Daca nu ati fost pe drumul asta, va invit sa faceti o iesire. Cu siguranta, n-o sa va placa!

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts