Arafat este noul ministru al Sănătăţii

Politic Sănătate

Preşedintele Traian Băsescu a semnat astăzi decretul pentru numirea doctorului Raed Arafat în funcţia de ministru al Sănătăţii.
Decizia a fost luată astăzi în urma întâlnirii dintre Traian Băsescu şi premierul Victor Ponta, care a asigurat până în prezent interimatul ministerului.
În 2 octombrie, premierul spunea că Raed Arafat l-a informat că nu vrea să deţină portofoliul Sănătăţii după alegeri, în noul Guvern, el precizând că, în această situaţie, va fi nominalizat un alt ministru, cu un mandat şi o strategie clare.
Raed Arafat va depune astăzi jurământul de investire în funcţie  la ora 19.00, la Palatul Cotroceni.
Arafat este fondatorul serviciului de ambulanţă Smurd şi subsecretariat de stat în ministerul Sănătăţii. La 31 decembrie 2005, Raed Arafat a fost decorat de către Traian Băsescu , președintele României, cu Ordinul Național „Pentru Merit” în grad de Ofițer, pentru eforturile depuse în salvarea oamenilor la inundații și pentru eforturile depuse zi de zi pentru salvarea vieților a numeroși români.  De asemenea, tot datorită muncii depuse de echipa sa, publicația Jurnalul Național  l-a numit pe doctorul Arafat „Omul zilei”. Pe 30 iunie 2012, a fost desemnat membru de onoare al Academiei Americane de Medicină de Urgență, pentru sprijinul acordat la dezvoltarea acestui sistem primind și premiul pentru leadership.
__________
Veronica Borta

Foto: Agerpres.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts