Donald Trump, despre mutarea sa în buncărul securizat de la Casa Albă: „Am fost acolo în timpul zilei dar pentru o scurtă perioadă de timp. Și a fost mai mult pentru o inspecție.”

Internaţional UBB Radio

Miercuri, într-un interviu pentru cei de la Fox News Radio, Donald Trump a negat informațiile potrivit cărora ar fi fost mutat în buncărul securizat de la Casa Albă datorită protestelor violente, adevăratul motiv fiind doar o inspecție.

În cel mai recent interviu dat de către Trump celor de la Fox, acesta a declarat următoarele:

“A fost un raport fals. Am fost acolo în timpul zilei dar pentru o scurtă perioadă de timp. Și a fost mai mult pentru o inspecție. Nu a fost nici o problemă în timpul zilei.”

Totuși, conform celor de la CNN, declarația dată de către Trump nu este adevărată deoarece un om al forțelor de ordine, familiar cu protocolul, a confirmat că atât  Donald Trump cât și soția sa Melania și fiul lor Barron, au fost mutați în buncăr pentru siguranța lor.

După opt zile de la moartea lui George Floyd, un afroamerican ucis de către un polițist alb în timpul unei arestări, protestele din SUA încă nu s-au domolit, ba chiar din contră, s-au extins în peste 140 de orașe americane.

Pe parcursul zilei de vineri, mii de oameni s-au adunat în apropiere de Casa Albă cu scopul de a protesta împotriva rasismului. În prima parte a zilei manifestările au fost destul de pașnice dar, odată cu venirea serii acestea au devenit violente, protestatarii aruncând cu diferite obiecte precum sticle si cărămizi sau dând foc la o grămadă de lemne și la cel puțin o mașină, în timp ce forțele de ordine au contracarat cu gaze lacrimogene.

 Datorită acestor evenimente, Trump a fost mutat într-un buncăr securizat de către Serviciul american de protecție a demnitarilor (Secret Service) pentru aproximativ o oră iar luminile de la Casa Albă au fost stinse. Buncărul respectiv a fost construit pentru situații de urgență precum atacurile teroriste iar ultima dată a fost folosit de către fostul vicepreședinte, Dick Cheney, în timpul atentatelor din 11 septembrie 2001.

Sursa: Andrew Prokos

Alexandra Stanciu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts