Domnule Primar, vrem în audienţă

Administraţie UBB Radio

Site-ul Primăriei Cluj-Napoca nu este la zi

În plin proces de digitalizare, Primăria Cluj-Napoca nu beneficiază de un site cu informaţii la zi, destinate cetăţenilor.

Dacă în organigrama instituţiei Sorin Apostu apare ca nou primar al muncipiului, în programul de audienţe funcţia afişată încă este cea de viceprimar. Aceeaşi listă de audienţe nu oferă numele edilului-şef al Clujului şi, implicit, nici ora întrevederilor acordate contribuabililor.

„În perioada de interimat (n.red. Sorin Apostu) a preluat ora la care ţinea domnul Boc audienţele. Deocamdată s-a stabilit ziua, joia, urmează să ni se comunice ora. Aceasta va fi afişată pe site. Înscrierile în audienţă se pot face dacă sunt parcurse etapele premergătoare”, a explicat directorul Direcţiei Comunicare şi Relaţii Publice, Raimonda Boian.

Conform art. 5 al legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, “fiecare autoritate sau instituţie publică are obligaţia să comunice din oficiu următoarele informaţii de interes public: structura organizatorică, atribuţiile departamentelor, programul de functionare, programul de audienţe al autorităţii sau instituţiei publice”.

Aceste informaţii pot fi obţinute prin “afişare la sediul autorităţii sau al instituţiei publice ori prin publicare în Monitorul Oficial al României sau în mijloacele de informare în masă, în publicaţii proprii, precum şi în pagina de Internet proprie“.

Potrivit site-ului Primăriei Cluj-Napoca, “viceprimarul” Sorin Apostu oferă în continuare audienţe în fiecare miercuri, începând cu ora 13.

Alina Radulov

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts