Doi români morți în atentatele de la Paris

Infracțiuni Internaţional

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat că doi cetățeni români și-au pierdut viața în atentatele care au avut loc aseară în capitala Franței, informează digi24.ro. Informația a fost confirmată de autoritățile franceze.

„Ministerul Afacerilor Externe anunţă cu profund regret că decesul a doi cetăţeni români în atacurile produse în cursul nopţii trecute în capital Franţei a fost confirmat de autorităţile franceze. MAE informează că Ambasada României la Paris este în legătură cu familiile acestora şi le va acorda asistenţa consulară necesară.

Aşa cum MAE a informat anterior, un cetăţean român a fost rănit uşor în atacurile survenite în cursul nopţii în capitala Franţei. Persoana în cauza a primit îngrijiri la un spital din Paris şi, în cursul dimineţii, a fost externată.

Totodată, MAE reiterează că cetăţeanul român Andrei Marian Mihai nu a fost rănit în atacurile de la Paris. Acesta a confirmat direct unui reprezentant MAE că informaţiile apărute pe contul său de Facebook au fost postate de alte persoane şi nu sunt veridice.

Până la această oră, la nivelul Ministerului de Externe nu există alte semnalări de cazuri de cetăţeni români care ar fi putut fi răniţi sau decedaţi în atacurile de la Paris. MAE menţine permanent legătura cu autorităţile franceze competente”.

Cei care dețin informații referitoare la cetățeni români care se află în situații de urgență, în urma atentatelor armate din Paris, sunt rugați să contacteze Ambasada României la Paris la următoarele numere de telefon: +33 (0) 68 07 13 729 și +33 (0) 1 47 05 07 55 sau să scrie la adresa de e-mail: paris.consul@mae.ro.

Larisa Antal / Sursa fotografiei: revista22.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts