DNA cere arest preventiv pentru Obreja şi Resmeriţă şi arest la domiciliu pentru Lungu şi Nastasia

Politic

in-gala-bute-dna-a-pierdut-o-pe-udrea-dosarul-campion-pentru-romania-are-toate-datele-unei-actiuni-bani-pentru-partid-18464492

Rudel Obreja, Cornel Resmeriță, Ștefan Lungu și Gheorghe Nastasia au fost reținuți de către procurorii DNA în dosarul „Gala Bute”, iar lui Adrian Gărdean i-a fost dispus control judiciar, urmând să ceară astăzi ICCJ arestarea preventivă a lui Obreja și Resmeriță și arestul la domiciliu pentru Lungu și Nastasia.

Conform Mediafax.ro, fostul preşedinte al Federaţiei Române de Box Rudel Obreja şi primarul oraşului hunedorean Lupeni, Cornel Resmeriţă (PSD), au fost primii reţinuţi de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA), după ce au fost aduşi cu mandat pentru a fi audiaţi.

Procurorii DNA au făcut luni 18 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Prahova, Hunedoara şi Gorj, la sediile mai multor firme şi la persoane suspectate de fapte de corupţie, în dosarul “Gala Bute”. Opt persoane au fost duse la audieri la sediul central al DNA, în urma percheziţiilor.

Surse judiciare au afirmat pentru Mediafax.ro faptul că la Lupeni au fost făcute percheziţii şi la casa şefului Biroului de Achiziţii Publice din cadrul Primăriei, Cristian Condoiu, care ar fi sprijinit atribuirea unui contract către firma Termogaz din Haţeg, contract care, potrivit primelor informaţii, se referă la asigurarea energiei electrice în staţiunea montană Straja şi care datează din decembrie 2011.

– Alexandra Boierean / Sursa fotografiei: www.jurnalul.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts