Digi Mobil și Ericsson prezintă avantajele tehnologiei 5G

Tech

În cadrul evenimentului „PASUL INTELIGENT CATRE 5G”, care a avut loc pe 3 Mai 2018 la București, Digi Mobil și Ericsson au prezentat beneficiile tehnologiei 5G care va fii disponibil publicului în viitorul apropriat.

În cadrul conferinței care a avut loc pe 3 Mai la ora 10:00, au urcat pe scenă reprezentanții Digi Mobil și oficialii partenerului Ericsson care au vorbit despre performanțele noii tehnologii făcând și demonstrații live.

Printre demonstrațiile făcute la fața locului se numără și cea 5G prin intermediul unei platforme prototip care atins viteze de până la 10 Gbps și latență redusă la o zecime față de cea actuală.

Digi Mobil a afirmat faptul că rețeaua de fibră optică și integrarea fix – mobil conlucrează pentru a deschide calea către 5G. De asemenea, Digi Mobile are un avantaj major față de competiție, rețeaua prin fibră optică dezvoltată în ultimii ani pentru o acoperire mai mare.

Odată cu popularizarea noii tehnologii, modul în care dispozitivele comunică se va schimba radical datorită vitezei mare de transfer a datelor și a latențelor mici de ordinul mili secundelor chiar dacă sunt conectate un număr mare de dispozitive la rețea.

„Astăzi am făcut împreună un prim pas către conectarea la tehnologia 5G. Rețeaua Digi Mobil este pregătită pentru evoluția către 5G, iar aceasta le va permite utilizatorilor Digi Mobil, companii, instituții de stat, dar și utilizatori rezidențiali, să se conecteze la obiectele care ne înconjoară, în ceea ce va însemna IoT și societatea interconectată, indiferent de distanțele care ne separă, la o scară fără precedent, schimbând modul în care interpretăm și modelăm lumea. Noile echipamente din rețeaua noastră sunt deja la nivelul tehnologiei viitoare 5G, permițându-ne în viitor să le oferim utilizatorilor Digi Mobil o experiență îmbunătățită, cu funcționalități 5G: viteză de acces mărită, latență redusă, IoT. Nu în ultimul rând, oferta de internet nelimitat pentru clienții pe baza de abonament ai Digi Mobil este esențială pentru o dezvoltarea economiei și lumii digitale din România, Digi fiind pionierul și susținătorul permanent al acestei tendințe”, a declarat Valentin Popoviciu, Vicepreședinte RCS & RDS.

„Până în 2023, 20% din populația lumii va avea acoperire 5G. Acesta va avea un impact enorm în ceea ce privește experiența utilizatorilor și transformarea digitală a industriilor și orașelor. Ericsson a semnat deja 40 de acorduri pentru a începe studiile 5G în întreaga lume. Cu această demonstrație, ne uităm la viitor și ceea ce va permite 5G. Este, de asemenea, un pas înainte în călătoria românească spre 5G”, a declarat Dragoș-Mircea Rebegea, Ericsson Country Manager România.

În Noiembrie 2017 RCS-RDS a anunțat că va fi în parteneriat cu Ericsson pentru furnizarea echipamentelor de rețelistică, fiind prima colaborare a celor două companii din România.

Ministerul finanțelor publice vede într-un fel prin licențele 5G o oportunitate de a face rost de finanțe să acopere găurile din bugetul României.

Digi Mobil este rețeaua de comunicații din portofoliul RCS & RDS, unul dintre cei mai importanți operatori care furnizează servicii de telecomunicații în România, Spania Italia și Ungaria.

Rețeaua funcționează în tehnologiile 3G și 4G, în benzile de frecvența 900 Mhz (3G), 2100 Mhz (3G și 4G LTE FDD în bandă 1), 2600 Mhz (LTE TDD în bandă 38) și 3700 Mhz (LTE TDD în bandă 43).

Ericsson furnizează echipamente operatorilor de rețele mobile în toată lumea, miliarde de oameni beneficiind de inovațiile telefoniei fixe și mobile. Sursa foto: Idevice.ro

– Jozsef Hăinală / Sursa fotografiei: Idevice.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts