Diana Săveanu a cântat la Jazz in the Park: „Muzica reprezintă un limbaj care te lasă să transmiți mult mai ușor ceea ce simți!”

Din oraş Studenti

Pentru Diana Săveanu în vârstă de 21 de ani, muzica este totul. Prin versuri și armonii spune că reușește să comunice mai des cu sufletele oamenilor și înclusiv cu sufletul ei cu care adoră să vorbească din când în când. Este studentă la Facultatea de Arte din Cluj la departamentul de muzică, iar visul ei este să ajungă să cânte cu artiști renumiți ai jazz-ului, pe marile scene ale lumii. Ea a cântat cu trupa în repetate rânduri la marile festivaluri din Cluj, precum și la nenumărate petreceri private.Când e pe scenă dă totul pentru public și pe lângă muzica pe care o cântă, Diana transmite emoție, iubire și o vibrație a inimii care bate cu putere, deoarece publicul numeros care se adună la concerte o impresionează de fiecare dată. Cel mai des cântă jazz, soul, bluzz, pop, iar ceea ce o face unică în înterpretare e că nici o variantă a unei melodii nu sună la fel dacă e cântată de două ori. De fiecare dată tânăra încearcă să vină cu originalitate și chiar să improvizeze versuri în funcție de trăirile ei de pe scenă.
Diana Săveanu cântă de când se știe și nu își poate închipui viața fără muzică. Talentul la moștenit de la mama ei care este profesoară de muzică la Liceul de Arte și cântă la pian și flaut. Iar tata are meritul cizelării acestui talent, fiind interpret de muzică ușoară.
Vizibil atrasă de muzica veche, Diana cântă adesea melodii din repertoriul Corinei Chiriac sau Andei Călugărescu, iar scopul ei este de a aduce din nou în lumină piesele care au scris istorie în România și a le insufla tinerilor de vârsta ei plăcerea și pentru alte genuri de muzică decât cele comerciale. Nu de mult, tânăra câtăreață e pe cale să devină un artist complet prin faptul că a început să își scrie piesele, care sunt bucăți rupte din sufletul ei.

Atentă la ce transmite mai departe, studenta nu intră niciodată încărcată de emoție negativă pe scenă, iar pentru asta are un ritual al ei de relaxare înainte să performeze. Ca orice artist, pentru Diana cele mai mari mulțumiri sunt aplauzele, care o încarcă cu energie și o fac să înțeleagă că muzica este despre oameni și pentru oameni.
Diana este acum solistă în trupa „Infusion” cu care cântă peste tot unde este chemată. Cu capul în nori, dar bine organizați, membrii trupei crează de fiecare dată magie pe scenă. Tânăra ar dori pe viitor să își deschidă un studio de înregistrări și să înceapă să compună versuri și pentru alți artiști. Ceea ce a făcut-o să se remarce a fost prestația în cadrul marilor festivaluri. A cântat cu trupa la Jazz in the Park, So far și la alte Festivaluri de jazz din Cluj.

Toate acestea au fost fost posibile datorită principiului după care Diana Săveanu s-a ghidat în tot acest timp „visează să devii cineva, dar muncește pentru asta!”

Monica Ostașuc / Sursa foto: Monica Ostașuc

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts