Dezastru pentru echipele româneşti în Europa League

Sport

Europa LeagueEchipele românești au dezamăgit aseară în Europa Ligue.

Steaua a pierdut cu 1-0, pe teren propriu, în fața turcilor de la Fenerbahce. Cel mai bun jucător al steliștilor, Robinson Zapata, a păstrat, prin intervențiile sale proporțiile scorului, însă, la începutul reprizei secunde nu s-a mai putut opune șutului lui Kazim Kazim, care a stabilit scorul final. După trei etape, Steaua este pe ultimul loc în grupa H, cu 2 puncte.

CFR Cluj a pierdut clar în fața cehilor de la Sparta Praga, scor 2-0, într-un meci în care apărarea a gafat în mai multe rânduri, iar atacanții au ratat cu seninătate câteva ocazii clare. Ambele goluri au fost marcate în prima repriză. În partea a doua a meciului, antrenorul feroviarilor, Toni Conceicao,  a făcut o mutare surpriză- l-a scos pe senegalezul Traore și l-a introdus pe juniorul de numai 16 ani, Sergiu Buș, dar fără vreun rezultat pe tabelă.

Clujenii mai păstrează șanse de calificare în primăvara europeană. Cu cele trei puncte obținute în meciul de debut, se clasează pe locul al treilea în grupa K.

Dinamo a fost umilită cu 4-1 de turcii de la Galatasaray, într-un meci în care ”câinii roșii” au ratat câteva ocazii mari de gol. Singurul gol al echipelor românești a fost marcat de N’Doye, în minutul 61. După această înfrângere, antrenorul Ion Marin ar putea fi schimbat.

FC Timişoara este singura echipă care a reuşit un punct in Europa League, în egalul 0-0 cu Anderlecht Bruxelles.

Finanțatorul Marian Iancu a anunțat că Ioan Ovidiu Sabău trebuie să reglementeze problemele din echipă, să-i facă pe jucători să se simtă ca o familie, altfel va interveni el la echipă.

Timișoara este ”cenușăreasa” grupei A, fiind pe ultimul loc, cu doar 2 puncte în 3 meciuri.

Paul Monce

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts