Despre fotbal, ziua naționala și respect

Eveniment

dinamo3_despre fotbal

Este normală desfășurarea competițiilor sportive de ziua națională? Ieri s-au jucat 3 meciuri din prima ligă a fotbalului românesc, deși 1 decembrie este zi de sărbătoare națională și, de asemenea, este declarată zi liberă prin lege.

Astfel, marți, 1 decembrie, de la ora 14 a avut loc meciul dintre CS U Craiova și ACS Poli Timișoara. La ora 18 s-a desfășurat partida dintre Concordia Chiajna – Viitorul Constanța, în timp ce ziua a fost încheiată de către CFR Cluj și Pandurii Tg. Jiu, care au jucat de la ora 20:30. Nu este prima oară când meciuri din Liga 1 se joacă în zile în care, în mod normal, nu ar trebui să aibă loc activități sportive. Nici în cele trei zile de doliu național care au urmat tragediei petrecute în Colectiv, meciurile din Liga 1 nu au fost amânate.

Cine e de vină pentru această situație? Unii acuză firma de televiziune, care, prin suma mare pe care o depune în conturile cluburilor, deține controlul programării acestor meciuri. Alții aruncă vina pe faptul că programul este prea încărcat și s-ar pierde timp prețios prin nejucarea meciurilor în zile ca cele precizate, timp care nu ar mai putea fi recuperat.

Cu toate acestea, multe persoane, inclusiv fani ai acestui sport, consideră că aceste zile ar trebui respectate cum se cuvine și, astfel, meciurile să fie reprogramate pentru alte date. Ca exemplu, galeria echipei Dinamo a cerut propriilor jucători să refuze începutul meciului cu Viitorul Constanța care se desfășura la 3 zile după tragedia din Colectiv. Dinamoviștii și-au motivat această decizie, considerând că „distrugerea identităţii naţionale şi lipsa de respect a atins cote inimaginabile, până şi doliul naţional este luat în bătaie de joc”.

Gabriel Bucșa / Sursă foto: mediafax.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts