De’Longhi ar putea prelua foștii angajați Nokia Jucu

Din oraş Eveniment

Compania italiană De’Longhi  ar putea prelua halele industriale de la Jucu ce au aparținut Nokia precum și o parte a angajaților companiei de telefoane mobile. Președintele Consiliului Județean Alin Tișe a oferit informații despre posibila sosire la Jucu a companiei de electrocasnice De’Longhi.

„Dorința noastră este de a veni unul sau doi investitori care să se localizeze în Parcul Tetarom III. Pot să vă confirm că suntem în discuții avansate cu doi investitori importanți. Nu pot să divulg aceste nume pentru că solicitarea lor a fost în acest sens dar vă pot spune că suntem în faza de negociere și de semnare a unui contract cu un operator ce va veni in Parcul Tetarom III”, a declarat Președintele Consiliului Județean, care a mai afirmat că domeniile în care activează cei doi operatori sunt producerea de electronice și electrocasnice, ceea ce confirmă pista De’Longhi și a producției de componente de mașini.

Cei doi investitori ar urma să ofere până la 1000 de locuri de muncă precum și o investiție de aproximativ 30 de milioane de euro. Totodată, va fi adăugată o clauză contractuală care va prevede stabilitatea investitorului pentru un anumit număr de ani la Jucu, clauză ce va proteja viitorii angajați de situația în care operatorul economic va considera că pentru profitul lui este mai bine să se mute în altă locație, situație cu care se confruntă foștii angajați Nokia. În plus, se ia în calcul și reconversia profesională a foștilor angajați Nokia care vor putea lucra pentru cele două companii.

De altfel, Nokia și De’Longhi au anunțat astăzi semnarea unui acord pentru achiziționarea  de către De’Longhi a facilității de producție a Nokia din județul Cluj.

_____________

Cristian Abrudan

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts