Consiliul Județean Cluj declară război Aeroportului Târgu Mureș

Administraţie

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj Alin Tişe a sesizat Consiliul Concurenței cu privire la Aeroportul Târgu Mureș pe care-l acuză de practici neloiale şi incorecte. Acesta declară că sindicatul aeroportului din Cluj a sesizat Comisia Europeană, căreia îi cere să facă o investigaţie pe aeroportul din Mureş pe motiv că “distorsionează concurenţa prin alocări de bani publici”.

Tişe afirmă că Aeroportul Mureş, primind o subvenționare substanțială de la Consiliul Județean Mureș prin Hotărâri de Consiliu, a stabilit o taxă de 0,95 euro pentru fiecare pasager îmbarcat faţă de 11 euro, preţul mediu perceput de restul aeroporturilor din România. În aceste condiții, aeroportul din Cluj care se autofinanțează nu poate concura cu cel din Mureș.

“Orice alocare de bani duce la pierderea operatorilor aerieni pe care-i are Clujul. Orice practică ilegală care duce la concurenţă neloială determină companiile aeriene să-şi schimbe aeroportul de pe care operează ceea ce înseamnă pe termen mediu și lung o pierdere a locurilor de muncă pentru angajații aeroportului” motivează Tișe sesizările pe care instituția aflată în subordinea sa le-a depus la Comisia Europeană şi Consiliul Concurenţei.

________________

Cristian Abrudan

Foto: targumuresairport.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts