Delfinul de Argint pentru liceenii de la Liceul „Ladea” din Cluj-Napoca

Educaţie UBB Radio

Delegația din partea Liceului de Arte Plastice „Romulus Ladea” din Cluj-Napoca a participat, între 6 și 11 aprilie, la ce-a de-a XIII-a ediție a Festivalului Internațional al Creativității în Școli de la San Remo, în cadrul secțiunilor Educ-Arte și School Fashion Award, la care a câștigat marele premiu Delfinul de Argint.

Colecția de modă „Universe”, care a fost recompensată cu trofeul Delfinul de Argint, a fost realizată de elevele Patricia Opincariu și Nikole Halmagyi.

Colecția „Universe” reprezintă o paralelă între etapele formării Universului și evoluția complexă a personalității unei femei. Creațiile vestimentare au fost prezentate în cadrul festivalului printr-un spectacolul compus din efecte speciale, coregrafie și un scurt metraj cu schițele și conceptul colecției.
Anul trecut, o echipă de liceeni clujeni a câștigat locul I la Festivalul de la San Remo, desfăşurat în perioada 21-25 aprilie, la secțiunea film de scurt metraj cu pelicula „Coffee with love”.

Producţia a fost realizată de grupul de elevi români ai Cercului de Film şi Teatru „Audienţă Generală”, coordonaţi de către profesorul Adrian Mureşan. Din trupa de teatru fac parte elevi ai Liceului Teoretic “Lucian Blaga” şi ai Liceului de Informatică “Tiberiu Popoviciu” din Cluj–Napoca.

___________________

Ana Giol

Teodora Iancu

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts