România ar putea găzdui 200 de imigranți tunisieni

Internaţional UBB Radio

Președintele Traian Băsescu i-a telefonat premierului italian Silvio Berlusconi pentru a exprima disponibilitatea României de a găzdui 200 de imigranţi tunisieni, potrivit unui  comunicat de presă publicat ieri pe site-ul Guvernului italian.

În cursul convorbirii telefonice cordiale, preşedintele român și-a exprimat apropierea ţării sale de Italia în privința crizei afluxului masiv de imigranţi din Nordul Africii, oferindu-i premierului Berlusconi găzduirea în România a 200 de imigranţi tunisieni, în semn de solidaritate, se mai arată în comunicat.

Berlusconi și-a exprimat aprecierea pentru „acest gest simbolic, dar de mare prietenie şi solidaritate europeană din partea Guvernului şi poporului român”.

Italia a făcut apel, în repetate rânduri, la solidaritatea europeană pentru a face faţă valului de peste 20.000 de imigranţi veniţi din Tunisia după înlăturarea regimului condus de preşedintele Zine El Abidine Ben Ali. Ministerul de Interne italian a anunţat că va acorda permise de sejur temporar pentru imigranţii tunisieni, în baza unui acord preliminar încheiat cu autorităţile de la Tunis, hotărâre care a provocat tensiuni între Franţa, Germania şi Austria, informează Mediafax.

_________

Ana Giol

Foto: globalprosperity.com

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts