Delfini morți pe litoralul românesc

Social

Pe parcursul ultimei luni nu mai puțin de 18 delfini morți au fost găsiți pe plajele litoralului românesc de către voluntarii Oceanic Club, 9 dintre ei fiind descoperiți la sfârșitul săptămânii, potrivit Agerpres.

Răzvan Popescu Mirceni, directorul organizației Oceanic Club, a informat faptul că toate aceste mamifere au murit din cauza asfixierii „În toate cele 18 cazuri cauza morţii a fost aceeaşi, asfixia ca urmare a prinderii lor în unelte de pescuit de tip setcă/ohană”.

Se pare că acest scenariu se repetă în fiecare an, primăvara și la începutul verii, din cauza plaselor pescărești abandonate în largul Mării Negre. „În cadrul planului de intervenţie adoptat pentru anul 2012 am prevăzut continuarea acţiunilor de identificare, recuperare, distrugere a plaselor de pescuit pierdute sau abandonate în mare”, a declarat pentru Agerpres reprezentantul fundației.

În luna mai, se va desfășura un stagiu de practică în care se urmărește specializarea în patologia cetaceelor, la inițiativa doctorandei Anne-Claire Le Corre, ce aparține facultății franceze  Ecole Nationale Vétérinaire d’Alfort.

_____________

Hiriș Roxana

Foto: 9am.ro

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts