Decizie votată de Senat: Cetățenii români primesc un set de 30 de măști, gratuit

Administraţie UBB Radio

Senatul a adoptat în ședința de marți, 19 mai, propunerea legislativă prin care toți cetățenii vor primi un set de 30 de măști de protecție, gratuit, de către Ministerul Sănătății, pentru a se proteja de noul coronavirus. Legea inițiată de mai mulți parlamentari de la PSD și Pro România, trebuie votată și în Camera Deputaților, potrivit Digi24.

Din cauza pierderii temporare sau definitive a locurilor de muncă și a prețurilor prea mari, pentru achiziționarea măștilor de protecție, unii cetățeni se află în imposibilitatea de a suporta aceste cheltuieli.

Mai mulți parlamentari de la PSD și Pro România, au propus inițiativa legislativă care prevede că Ministerul Sănătății, prin UNIFARM S.A. dispune de achiziția măștilor de protecție, conform standardelor europene în vigoare. Costurile prevăzute, pentru achiziția măștilor vor fi asigurate din bugetul statului și din fondurile proprii ale companiei UNIFARM S.A., reiese din expunerea de motive depusă la Senat.

Compania UNIFARM S.A. cu ajutorul Direcții de Sănătate publică județene și al Municipiului București, vor realiza distribuirea măștilor către toate autoritățile locale publice.

„Autoritățile publice locale se vor asigura de distribuirea către fiecare cetățean al setului de 30 măști de protecție în mod gratuit”, se arată în legea adoptată de Parlamentul României.

„Era de datoria Guvernului să acorde mijloace de protecție împotriva noului coronavirus, să se asigure că milioanele de români pot să pună în aplicare măsurile (…) Este o inițiativă care se înscrie într-un curent mai larg care există și în alte state europene și cred că poate să ajute foarte mulți oameni”, a declarat liderul grupului PSD, Radu Preda, potrivit Agerpres.

Sursa: Pixabay

Iulia Nemes

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts