De duminică se modifică mersul trenurilor

Social

CFR Călători a anunțat că de duminică, 11 decembrie, intră în vigoare un nou mers al trenurilor care va fi valabil până în 8 decembrie 2012. Pentru călători, CFR a pus în vânzare broșura „Mersul trenurilor de călători 2011-2012” care poate fi achiziționată cu 12 lei din principalele staţii şi agenţii CFR din Bucureşti şi din ţară.

Odată cu modificarea programului trenurilor de călători, din necesitatea alinierii transportului feroviar la normele legislației europene în domeniu, actualele ranguri de trenuri vor fi structurate, în funcţie de serviciile oferite, în trei noi categorii:  Intercity (IC), InterRegio (IR) şi Regio (R).

CFR a mai anunțat și reducerea duratelor de parcurs ale trenurilor de rang superior pe anumite distanţe, noi legături directe cu trenuri InterRegio, păstratrea tarifului la trenurile Intercity și Regio (fostele Intercity-uri şi Personale) și aplicarea unei reduceri la biletele vândute prin sistemul online, pentru perioadele în care nu vor exista alte oferte la acest canal de distribuţie (5%). De asemenea, abonamentele la tren InterRegio vor scădea față de Rapid cu o sumă între 40 lei pe abonament şi 140 lei, iar faţă de Accelerat vor crește în medie cu 10 lei.

Cu prilejul Sărbatorilor de iarnă, până la 31 decembrie, pasagerii pot achiziţiona biletele de tren cu o reducere de 25% la cumpărarea online.

Informaţii suplimentare legate de oferte, tarife şi circulaţia trenurilor sunt disponibile la staţiile şi agenţiile de voiaj CFR şi pe site-ul cfrcalatori.ro.

______________

Ana Giol

Foto: arhiva UBB Radio

leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

related posts